6 originele snoep ideeën voor Sint Maarten

“ 11 november is de dag…” Sint Maarten staat alweer bijna voor de deur! Wil je indruk maken op de buurtkinderen? Dan zijn er genoeg leuke ideeën. Met deze recepten tips zal je zeker overkomen als die ene leuke buurvrouw of buurman! Perfect om samen te maken met de kids.

Snoep

Snoep! Kinderen zijn er dol op. Hieronder staan originele ideeën voor leuke én lekkere traktaties.

Aapjes op een stokje

Dit heb je nodig: apensnoepjes, bananensnoepjes, kokindjes (kleine ronde dropjes) en een satéprikker.

Zo maak je het: Steek eerst een bananensnoepje door de satéprikker, daarna twee kokindjes, dan weer een bananensnoepje en vervolgens sluit je af met een apenkop.

Tip: Je kan de apenstokjes prikken in aluminiumfolie of blokjes kaas op een dienblad. Zo kan je de stokjes op een leuke manier presenteren.

Lollyspinnen

Deze enge traktatie is heel eenvoudig te maken en ziet vooral ook heel leuk uit!

Per lollyspin heb je nodig: een lolly, lijm, 2 kleine wiebeloogjes en 4 keer 15 cm zwarte chenille (pijpenrag, oftewel: de poten van de spin ;))

Zo maak je het: Vouw de chenille 1 keer dubbel. Draai het eer keer om het lollystokje heen, zodat het goed vast zit. Vouw de poten op hun plek en buig er korte voetjes aan. Herhaal dit met de andere 3 chenilledraden. Om het lollystokje is nu een lijfje ontstaan. Plak de 2 wiebeloogjes vooraan op het lijfje, aan de kant van het stokje.

Tip: Het is leuk om de spinnen met een spinnendraadje aan een paraplu te hangen. Ook kan je een stuk mos of wat bladeren op een groot dienblad leggen en daar de lollyspinnen op leggen.

Bron: Feestsuggesties.nl


Gezond

Sint Maarten wordt al snel geassocieerd met snoep, maar er zijn ook hele leuke traktaties die lekker én ook nog gezond zijn….

Mandarijnen

Mandarijnen zijn goed voor je botten, ze zitten namelijk boordevol vitamine C en calcium. Mandarijnen kan je zelf makkelijk met een stift versieren zoals jij dat wilt! Doe met behulp van onderstaande foto’s inspiratie op.Bij het maken van onderstaande foto’s heb je het volgende voor nodig:

mandarijnen, watervaste stift, papier, schaar, kokindjes (kleine ronde dropjes), droprolletjes en kleine satéprikkers.

Vlinder

Deze vlinders kun je vullen met allerlei lekkernijen als; popcorn, druiven, rozijnen etc.

Dit heb je nodig: een houten wasknijper, chenille naar kleur (pijpenrag), wiebeloogjes, zakjes, verf of stiften en eventueel glitters. Het kan met een boterhamzakje maar een gripzakje is wat mooier.

Zo maak je het:  Klem de pijpenrager in de knijper en vorm de voelsprieten. Vul het zakje ongeveer voor de helft. Sluit het zakje en draai het in het midden 360 graden. Zet de knijper op het gedraaide gedeelte en plak de oogjes op de knijper.


Glutenallergie

Sommige kinderen hebben helaas allergieën of ziektes waardoor ze niet zomaar alles kunnen eten. Hieronder staan traktaties die glutenvrij zijn! Hoe blij zul je jouw buurjongetje of meisje hiermee maken!

Vlinder (Glutenvrij)

Je kan de eerdergenoemde vlinders maken en vullen met alleen popcorn en fruit, zoals bijvoorbeeld druiven, zodat deze traktatie glutenvrij is.

Schuimspookjes

Simpel, maar het ziet er heel leuk uit!

Voor 16 schuimspookjes heb je dit nodig: 1 theelepel citroensap, 2 eieren, 140 gram witte bastardsuiker, poedersuiker, een spuitzak met gladde mond, bakpapier en een chocoladestift.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier zodat er 16 schuimspookjes op passen. Klop de eieren met wat citroensap stijf en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.

Vul dit mengel in de spuitzak. Spuit met wat afstand van elkaar in draaibewegingen kleine ronde bergjes op het bakpapier.

Plaats nu de bakplaat in de voorverwarmde oven.

Na 90 min. haal je de bakplaat uit de oven en laat je de witte bergjes afkoelen. Met de chocoladestift kan je er oogjes optekenen, et voilà schuimspookjes!

Bron: Pinterest

2 gedachtes over “6 originele snoep ideeën voor Sint Maarten

Plaats een reactie