Weektip 13: Blueberry cream cheese pudding

Hmmm deze pudding is hemels! Bekijk hier het heerlijke recept >>

Eeuwige dank ook aan onze blogster Ilse van Phood.nl voor het delen van dit superlekkere recept! Op haar website staan nog veel meer goddelijke recepten voor zoete zondes! 

Dit recept is voor: 9 grote of 12 kleinere porties.

Dit heb je nodig!

  • 3 ongebakken afbakcroissants
  • 125 gram blauwe bessen
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • Verder heb je een ovenbestendige schaal of bakvorm nodig van 20 x 20 cm.

             Stap 1                                                Stap 2                                            Stap 3 

Blueberry-cream-cheese-pudding-6C Blueberry-cream-cheese-pudding-10CBlueberry-cream-cheese-pudding-8C


Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakblik of schaal met bakpapier.

Scheur de croissants in stukjes en doe in de schaal, voeg hieraan de blauwe bessen toe.

Doe in een aparte kom de roomkaas en eieren, en roer dit met een vork goed door tot een egaal geheel. Voeg hier vervolgens de suiker, melk, vanille-extract en zout aan toe en roer goed door.

Giet dit over het brood-bessen mengsel, zorg ervoor dat alle stukjes goed bedenkt zijn met een laag van het roomkaasmengsel. Laat dit een kwartiertje staan, zodat het brood de room een beetje kan opzuigen.

Zet nu in de oven voor 35-40 minuten. Kijk rond de 25 minuten even of de stukjes croissant die uitsteken niet verbranden.

Als dit het geval is, kun je de schaal het beste even afdekken met wat aluminiumfolie.

Als je pudding gaar is, haal je de schaal uit de oven. Laat het voor 5 minuten afkoelen, en haal dan de pudding uit de vorm.

Leg op een afkoelrooster, zo voorkom je dat de onderkant zompig wordt.

En klaar is je pudding! Ik vond het het lekkerst om hem een beetje lauw-warm te eten, maar na een nachtje gekoeld in de koelkast smaakte het ook heerlijk.


Tip! Ik heb verse blauwe bessen gebruikt. Als je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt, kun je ze het beste laten ontdooien en het vocht dat vrijkomt wegdeppen met wat keukenpapier. Zo voorkom je dat je pudding te vochtig wordt. Je kunt deze pudding 3-4 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima!

Bron: Phood.nl

Plaats een reactie