Weektip 14: zelf scones maken!

De Scone, vooral bekend door de Britten die van die heerlijke zoetige broodje genieten tijdens hun ‘high tea’. De combinatie van het zoete broodje met room en jam is echt heel lekker! Bekijk hier ons weektip met het basisrecept voor scones.

Dit recept is voor: 10 personen

Kooktijd: 20 minuten + 15-20 minuten oventijd

Dit heb je nodig!

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  •  1.5 tl bakpoeder
  • 1.5 tl witte basterdsuiker
  • 60 g koude Blue Band speciaal voor Cake & Koekjes
  • 1 groot ei
  • 150 ml melk
  • 2 el tarwebloem om uit te rollen
  • 3 el aardbeienjam
  • 75 g crème fraîche
  • ook nodig: koeksteker of glas

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer in een kom het bakmeel met het bakpoeder, de suiker en een mespunt zout door elkaar. Snijd de boter van Blue Band speciaal voor Cake & Koekjes in stukjes en wrijf ze met de toppen van de vingers door het meelmengsel.

Klop het ei met de melk los. Houd 1 el van dit mengsel apart en roer de rest door het meelmengsel. Kneed het tot een soepel deeg.zelf_scones_maken

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 2 cm dik en druk er met een koeksteker of glas cirkels uit. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met het achtergehouden melkmengsel.

Kneed de deegrestjes weer samen en rol ze uit. Steek ook hier weer cirkels uit. Ga door totdat alle deeg opgebruikt is. Bak de scones in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Laat de scones op een taartrooster afkoelen. (Ik weet het. Dit is lastig, gezien de overheerlijke geur van de scones.) Serveer ze met de crème fraîche en de jam.

Ennnnnn…….. smullen maar! 

2 gedachtes over “Weektip 14: zelf scones maken!

Plaats een reactie